Zeeland, Middelburg, Zeelandblog

Travelsat50 blijven thuis

Wanneer mensen ons vragen, waarom reizen jullie? betrappen we ons zelf op een glimlach. Die vraag voelt als ” waarom ademen jullie?” 

Travelsat50, travelsat50

Door Travelsat50

Zeeland, Middelburg om precies te zijn: De pauw wou liever dat het anders was. Maar of het vroeger nou echt beter was…. dat weten we eigenlijk later pas!

Deze tekst valt ons op op het midden in Middelburg. Nog nooit was een tekst zo hard bij ons binnen gekomen. Ook verstokte reizigers als wij, komen in deze tijd simpelweg niet ver. Maar we kunnen nu wel ons eigenland bezoeken, zonder ook maar 1 toerist op de foto.

Eigenlijk hebben we de afgelopen maanden net als zovelen geen zin gehad in reizen en verbleven wij grotendeels in en om ons huis. Wat op zich geen straf is als je woont in je eigen droom. Maar toch bloed kruipt waar het niet kan en zo hebben we een reis via de ANWB geboekt naar Zeeland.”

Vanuit de kop van Noord Holland een kleine 2,5 uur reizen. Wat we de afgelopen periode geleerd hebben is dat we zo weinig van ons eigen land kennen. En dat wat we weten, komt voort uit een periode met onze ouders.

“Ervaar rust en ruimte en proef de zilte zeelucht in Zeeland. Wissel lange fiets- en wandeltochten af met ontspanning, en alles op loopafstand van het strand “

Middelburg

Middelburg (vandaag lopen we deze route) heeft een uitgebreide geschiedenis die interessant is om over te lezen als je dat wilt. Als je niet zo van geschiedenis houdt, zouden wij willen voorstellen om rond te lopen en gewoon te kijken waar je terechtkomt. Het centrum heeft een leuke winkelstraat met veel (buurt) winkels en ook kom je langs een paar leuke gebouwen! Persoonlijk zijn wij geen fan van winkelen, maar deze straat heeft veel coole en kleine lokale winkels om te bezoeken.

Middelburg is een pittoresk stadje met veel kleine straatjes en hofjes. Dit is een van de vele redenen waarom rondlopen hier zo fijn is. Elke straat laat je iets anders zien en heeft een bijzonder gevoel. Als je een goed verborgen parel wil vinden, loop dan door deze straten en wij kunnen bijna garanderen dat je er een zult vinden!

Helaas waren alle musea en gebouwen tijdens ons bezoek gesloten, maar dat heeft ons niet weerhouden van een heerlijke wandel en fotografie tocht.

Wat wij niet wisten is dat Middelburg hard is geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog en bombardementen verwoestten bijna de hele stad. Het is opmerkelijk dat ze erin slaagden de stad te herbouwen en nog steeds vast te houden aan die historische gebouwen die de bombardementen hebben overleefd, zoals het stadhuis.

Veere

Is een prachtig historisch dorp gebouwd aan de oever van de West Schelde. Zijn toeristische populariteit staat niet in verhouding tot zijn omvang, met niet minder dan 4 miljoen bezoekers per jaar in de gemeente.

Elk huis is hier een attractie op zich. Sommige huizen op de Markt hebben zelfs een miniatuurversie van klassieke paleistuinen. De meest in het oog springende gebouwen zijn natuurlijk het stadhuis, gebouwd in 1474 (met enkele latere toevoegingen). Het heeft een carillon met 48 klokken, zeker genoeg voor de grootte van het dorp!

Vlissingen
Is een van die onderschatte of vergeten steden in Zeeland en Nederland. Maar hoewel Vlissingen voornamelijk uit recente gebouwen bestaat, herbergt het toch ongelooflijk mooie plekken. Ontdek met deze gids de mooiste plekjes van Vlissingen, Zeeland.

In het hart van Vlissingen ligt de Sint Jacobskerk, een kleine kerk omringd door kleurrijke huizen. In Vlissingen kun je vanuit verschillende perspectieven de toren van deze kerk zien. Mijn favoriete uitzicht op de Sint Jacobskerk is vanaf het pleintje achter de Hema genaamd de Oude Markt. Op dit pleintje zijn restaurants met terrassen die uitkijken op de klokkentoren. De architectuur is niet zo spectaculair als in Middelburg, maar toch mooi.

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven