Wie zijn wij?

Travelsat50

Wij zijn Diana & Marcel, reizende vijftigers oftewel Travelsat50. Altijd al erg reislustig geweest, maar de laatste jaren moet de hele wereld eraan geloven. Van de kolossale wolkenkrabbers van Philadelphia, Bangkok en Hanoi tot Death Valley, Nova Scotia en de stranden van Californië. Het reisvirus heeft ons te pakken en zal ons niet meer verlaten. Ik (Marcel) ben opgegroeid in het zuiden van America (Bristol Tennessee). Ik heb daardoor een enorme passie voor alles dat te maken heeft over de Verenigde Staten en het diepe zuiden in het bijzonder. Wij samen hebben inmiddels als meer dan 20 staten bezocht in de VS en zullen er ook naar toe blijven gaan.

Wij wonen in het prachtige Sint Pancras (onder de rook van Alkmaar). Waar wij onze droom hebben verwezenlijkt om een geweldig oud en verbouwd huis met een hectare grond te neer te zetten. Dit is een huis, waarin wij veel hoekjes, terrassen, vijfers en overkappingen hebben neergezet. Zo voelen wij ons iedere dag op vakantie in ons eigen huis.

Als Travelsat50 reizen wijweekendbreaks en gewoonweg een dagje weg in eigen land. Naast dat we reizen fotograferen we veel en doen dat met enorm veel passie. Uiteraard combineren we dit met, het schrijven van blogs, reisverhalen en gewoon het geven van tips over wat je je kunt doen. wij zijn in oktober 2017 onze blog Travelsat50 begonnen. Al langer hadden wij het idee om een blog en foto’s te delen. Omdat we graag onze passie voor reizen en fotograferen wilden delen. 

Wij hebben voor de naam travelsat50 gekozen, omdat we dat zijn, reizende vijftigers en aan het begin van ons avontuur en we willen onze tips, delen. In het begin schreven we vooral voor vrienden en familie, maar zo langzaamerhand, lezen steeds meer onze verhalen hier, Instagram en Pinterest. We zouden het leuk vinden als je meedoet. Samenwerkingen zijn ook meer dan welkom.

Wij wonen in het prachtige dorpje Sint Pancras (naast Alkmaar) en hebben daar onze droom verwezelijkt met een prachtig verbouwd oud huis met een hectare grond.
Travelsat50, travelsat50
Travelsat50 in de USA
woman, washing, vietnam
Het wonderschone Vietnam

In mijn camera tas (Diana)

Camera: Nikon D5300
Cameratas : Backpacker
Lens: Tamaron AF 70 -300 / Nikon 55 – 200

Geboren in Sint Pancras, Mijn favoriete vakantieland is absoluut Fins Lapland, de rust en de schoonheid hebben mij voor altijd getroffen. Favoriete eten, heerlijke rijstgerechten in Bangkok (Chinatown).  Mijn meest emotionele reiservaring, was het zien en fotograferen van het Noorderlicht. Naast het reizen, fotografeer ik maar ben ik vooral bezig met styling en het maken van fotoboeken en schrijven van boeken. Kerst is mijn mooiste periode van het jaar, de boom, de geur van eten en veel gezelligheid in en om het huis, geen wonder dat wij meer dan 1 kerstboom in huis hebben. De passie voor het reizen, komt van Marcel. 

In mijn camera tas (Marcel)

Camera: Nikon D750 (full frame)
Cameratas : Rugzak LowePro
Lens: Nikon AF S 24 – 120 Sigma 18 – 50 / Nikon 35
Drone : Mavick mini

Geboren in Rotterdam. Mijn favoriete land is de USA en het zuiden in het bijzonder. De mensen, het eten de cultuur maken mij blij. favoriete plaats is Savannah. Mijn absoluut lekkerste eten is alles in het zuiden. Maar Spareribs in Memphis mag je me voor wakker maken. Mijn meest emotionele trip was mijn jeugd in de Verenigde staten. Opgroeien in de jaren 80 in Tennessee heeft mij de ogen geopend, voor al het moois in de wereld. Naast fotograferen, ben ik vooral bezig met marketing, communicatie en het schrijven van verhalen. Ik kreeg mijn eerste Nikon in de jaren 70 van mijn vader, hij heeft mij de liefde voor fotografie bijgebracht. Jaren helaas niks gedaan met mijn creativiteit. met het maken van deze site is de passie weer ontwaakt.

Volgt ons op Socialmedia
Scroll naar boven