honey, spoon, food

Gratis Kentucky honingtaart recept voor jou!

kentucky, flag, state
The people of Kentucky
food, dessert, cake

Kentucky honingtaart recept!

Ze maakte zich op om naar de jaarmarkt te gaan in Clarksville, Kentucky. Toen Claire Falk door het receptenboekje van haar overleden moeder ging en tegen dit simpele recept ” honing chocolade cake” aan liep. Ze had het nog nooit gezien en wist ook niet waar haar moeder het vandaan had, ” het was gewoon een receptenkaartje” en ze had het ook nog nooit gegeten. Maar ze was blij dat ze het gevonden en geprobeerd had, want dit gerecht leverde haar eerste overwinning op tijdens een bakwedstrijd in Kentucky.

De bijnaam van Kentucky is “The Bluegrass State”. Gebaseerd op het feit dat de bluegrass te vinden is in veel van de gazons en weilanden in het hele staat Kentucky (met name in het noordelijk deel van Kentucky en de steden Clarksville en Louisville).

Waan je voor even in Clarksville Kentucky en bak deze prachtige vergeten taart. Voor mensen die verwachten dat hij weinig calorieën bevat, moet ik je helaas teleurstellen.

Wat heb je nodig?

  • 160 gram Boter
  • 340 gram Honing
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 50 gram Cacao poeder
  • 1 Theelepel zout
  • 4 Theelepels bakpoeder
  • 180 ml Karnemelk
  • 23 cm rond taartvorm
honey, spoon, food
Kentucky Honing

Hoe maak je dit?

Verwarm je oven voor op 180 graden. Roer de cacao en de bloem door elkaar en gooi daar de overige droge producten doorheen. Mix nu de boter, honing en eieren  goed door elkaar heen. Voeg nu de karnemelk in stappen er door heen en voeg als laatste de droge ingrediënten er doorheen, totdat een gladde mix ontstaat. Boter de taartvorm en doe een klein beetje bloem er en klopt dit er uit. Vul de taartvorm en zet in de oven op 180 graden voor ongeveer 40-45 min, gebruik een sate prikker om te kijken of het gaar is.
 
Daarna een beetje warm serveren met vanille ijs of met een chocolade boter glazuur. En geniet ervan en denk even aan Claire, dankzij haar heb ik dit mooie gerecht mogen maken
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven