Reizen

"Live life to the fullest, and focus on the positive"

Reizen schenkt een nieuwe waardering voor culturen, millieu de mensheid en geeft een kijkje in het leven van anderen op deze planeet. Iedereen heeft het over zijn bucketlist, of de dingen die hij/zij wil doen. Naarmate de wereld dichterbij komt dan ooit en veel beperkingen door verschillende landen zijn opgeheven, is er geen betere tijd dan nu om de wereld rond te trekken. Daar waar we vroeger dagen bezig waren, ligt de wereld in uren aan onze voeten.

Het idee om de wereld rond te reizen hoeft niet alleen een romantisch idee te zijn voor de vrijgevochtenen. Het hebben van een bucketlist is niet alleen voor de mensen met een gevulde portemonnee. Mensen van alle leeftijden en met alle achtergronden hebben met enthousiasme hun bucketlist gemaakt en doorkruisen de wereld om een breder perspectief op het leven te krijgen.

Hier vind je uitgebreide informatie over alle aspecten die met je reis te maken hebben, waar je ook naartoe gaat en hoe lang je ook weg blijft. Dus die bucketlist vul je hier gemakkelijk. Wat moet je bijvoorbeeld allemaal regelen met betrekking tot je gezondheid en je financiën? Hoe vraag je een visum aan? Hoe blijf je bereikbaar onderweg? Waar kun je allemaal overnachten? Welke reisverzekering kun je het beste nemen? Dit zijn slechts enkele vragen waarop je hier de antwoorden vindt.Ook vind je hier handige reistips als je eindelijk serieus gaat overwegen om die vermaarde wereldreis of lange reis te gaan maken. We helpen je op weg als je er nog niet uit bent hóe je gaat reizen: pak je het vliegtuig, de trein, de fiets of de auto?

Bucketlisttips

Savannah USA

Vorig jaar bezochten wij na jaren eindelijk weer eens de stad Savannah in Georgia (VS). Het werd opnieuw een kennismaking met een van onze meest favoriete plekken op aarde.

Als wij ooit mochten kiezen om ergens te kunnen wonen, dan was het wel op deze plek.Vanaf de eerste keer willen wij er blijven terugkomen. Savannah een plek waar je op slag verliefd op wordt.

Het is niet voor niets gekozen tot Amerikaans meest fijnste en veiligste plek.Savannah, heeft een geschiedenis die terugvoert tot 1700 en dat voel en zie je in alle hoeken en gaten.

Bucketlist
Bucketlist,savannah, georgia, river street
plane, trip, journey

Als reisbloggers reis je niet alleen graag of heb je een voorliefde voor schrijven en het maken van foto’s, daarnaast ben je ook constant inspiratie aan het op doen bij mede reisbloggers. Daarom werd het hoog tijd onze beste en meest waardevolle inspiratie te delen.

Bucketlist?

Het noorderlicht

Finland

Het zien van het noorderlicht staat al op mijn bucketlist sinds ik een kleine jongen was. Ik droomde ervan de dansende kleuren in de lucht te zien verschijnen. Het fotograferen ervan, kwam er met de jaren als extra toevoeging bij. Onlangs besloten we dat wij die droom zouden laten uitkomen, dus boekte we een volledig pakket in Lapland Finland. We verbleven bij het meer van Ounasjärvi in Hetta, helemaal boven in de poolcirkel. Tijd doorbrengen met lopen op de bevroren meren en de lichten in de open lucht zien, moest een van de beste ervaringen van ons leven zijn.
Bucketlist,san fransisco, bridge, sea
Het prachtige weer, de verfijnde culturen het prachtige landschap van Californië maken het een heerlijke bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. De lijst van attracties is eindeloos – van de pracht van Yosemite tot de glans en glamour van Hollywood – en weet je reizigers kunnen er twee weken doorbrengen en nooit het idee hebben, dat je ook een deuk in een pak boter hebt geslagen in deze staat. Maar wat je ook doet en waar je ook heen reist in Californië, het loont de moeite om jezelf gedegen voor te bereiden. Het bespaart je teleurstelling, als je weet wat er te doen is en vooral waar in deze gouden staat.

Tips voor de reizigende vijftiger

Thailand tips

New Orleans

Scroll naar boven