USA, Californië, Roadtrip

Californië 6 vakantie tips

The Golden State

Het prachtige weer, de verfijnde culturen het prachtige landschap van Californië maken het een heerlijke bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. De lijst van attracties is eindeloos – van de pracht van Yosemite tot de glans en glamour van Hollywood – en weet je reizigers kunnen er twee weken doorbrengen en nooit het idee hebben, dat je ook een deuk in een pak boter hebt geslagen in deze staat. Maar wat je ook doet en waar je ook heen reist in Californië, het loont de moeite om jezelf gedegen voor te bereiden. Het bespaart je teleurstelling, als je weet wat er te doen is en vooral waar in deze gouden staat.

Afstand is een factor van belang
Vergis je niet Californië is een grote staat – 800 mijl van noord naar zuid – het is hierdoor groter dan de meeste Europese landen. Alles zien kost reistijd, keuzes maken zie dus onvermijdelijk. Dus wil je veel zien, hou er rekening mee dat je veel tijd in de auto zult doorbrengen. Van Los Angeles naar San Francisco duurt ongeveer 6-8 uur met de auto. Vliegen is idd korter, maar met alle veiligheidsvoorwaarden en wachttijden en vlucht is ook pittig. Daarnaast in de auto zie je meer van deze prachtige staat.. San Diego ligt ongeveer 2 uur buiten LA en Yosemite National Park ligt ongeveer 4 uur rijden van San Francisco. Wil je wat zien, houdt rekening met reistijd en plan het goed, dan kun je meer zien.

Openbaar vervoer? dacht het niet!
Hoewel reizen met de trein binnen Californië haalbaar is en de hele baai bij San Francisco een redelijk uitgebreid netwerk van OV heeft heel Californië simpelweg gewoon geen goede structuur van een OV netwerk, zoals wij in Nederland of Europa gewend zijn. De meest bekende vakantieplekken liggen gewoon te ver uit elkaar voor OV. Als je hier komt huur een auto, goedkoop en wel zo makkelijk. Als je in LA of San Francisco rijdt, vermijdt dan de snelweg, die is simpelweg altijd druk en er staat een 24/7 file. Ga binnendoor en neem een goeie routeplanner.

Ga in het laagseizoen
Simpel gezegd, maar als je kunt, boek je trip buiten het seizoen. Het scheelt je veel geld, maar ook veel ergernis in wachttijden. Voor het weer hoef je het niet te laten. Het weer is er altijd aangenaam, of je nu tijdens de lente of de herfst komt. Favoriete bestemmingen zoals alle Nationale parken, Disneyland of Alcatraz, zijn makkelijker tijdens deze periode te bezoeken. Gouden tip, zoek naar bestemmingen die ook door de weeks open zijn, dikke kans dat het minder druk is.

Hablo Español?
Of je spaans spreekt….. Hoewel Californië een Engelssprekende staat is (en je zult er geen problemen mee hebben als je alleen Engels spreekt), heeft het ook een aanzienlijke Latino-bevolking en blijft de Spaanse taal een prominent onderdeel van de cultuur. Het zou geen kwaad kunnen om een ​​paar Spaanse zinnen op te frissen tijdens een vakantie daar.

De gouden staat
Het is waar wat ze zingen – het regent nooit in Californië – en het zwoele weer en de temperatuur kan je aangenaam verrassen. Zonnebrand en een cap zijn een vereiste in deze staat. Je huid zal je dankbaar zijn als je lekker buiten doorbrengt. Bereid je wel voor op San Francisco, het weer kan daar wisselvallig zijn, ongeacht welke tijd van het jaar je daar ook komt. En hoe gek het ook klinkt in de Sierra Nevada (in het Oosten) kan het gewoon sneeuwen van het vroege najaar tot het late voorjaar.

Begroting
Je hoeft niet veel geld uit te geven in Californië om een hele leuke tijd te hebben. Het is gewoon afhankelijk van het budget dat je hebt. Je kunt prima naar de Nationale Parken en lekker je eigen lunch meenemen. Wij doen niet anders lunchpakket maken en lekker een coolbox kopen en vullen met ijs en je eigen drank meenemen. Raar, dat vinden wij in Nederland, niet in de US, daar is het doen zoals de locals doen. Eten, slapen en uitgaan: je kunt het werkelijk zo gek maken als je wil. Onthoudt 1 gouden regel qua slapen, hoe dichter bij een stad hoe duurder hoe verder weg hoe goedkoper. Let wel op dat je veiligheid niet met goedkoop verward. Wat wij doen is vaak net buiten de stad in een goed hotel, scheelt snel een paar tientjes per dag. Eten, hiervoor geld, doe het zoals jij wil, wij plannen het vaak van te voren, dat betekend soms uitgebreid en duur maar soms ook gewoon lekker budget en eten waar de locals doen, leer je mensen kennen, die je weer gratis tips geven. En nog leuker koop een klein BBQ hamburgers lekkere salade en ga ergens lekker bbq, dikke kans dat je niet de enige bent!

Wij hopen dat je er wat aan hebt, je kunt ons altijd benaderen als je een leuke route wil! Belangrijk om te weten is, dat de gemiddelde Amerikaan een enorm ouwehoer is en je zonder aankondiging kan overladen met een groots verhaal. Wij staan er graag voor open, want op die manier kom je op plekken waar je anders nooit geweest zouden zijn. Daarnaast kun je ook enorm lachen, want ze komen met verhalen, waarvan je denkt, echt?

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven