beer, outdoors, craft

8 tips voor het plannen van een weekendtrip

– Het lezen van deze blog kost 7 minuten –

1. Budget
Voordat je een bestemming kiest voor jullie weekendtrip, moet je eerst het budget bepalen. Niet iedereen kan het zich veroorloven om honderden euro’s uit te geven aan elke reis die ze maken, dus als je een budget instelt voordat je je weekend plannen maakt, kan dit jullie uitje helpen vorm te geven in iets waar iedereen zich financieel comfortabel bij voelt. Bij het plannen van je weekend, moet je rekening houden met kosten van zaken zoals transport, accommodatie, activiteiten / bezienswaardigheden en eten. En hoewel veel mensen denken dat alle reizen duur zijn, onthoud dan dat je absoluut dichter bij huis kunt reizen met een kleiner budget. Het is absoluut aan te raden om vooraf te plannen waar je meer en minder geld aan wil uitgeven.

2. Hoe wil je reizen?
Nu heb je een globaal idee van hoeveel je wil uitgeven aan je lang weekend en kun je denken aa de vraag waarheen? En waar u naartoe wilt, hangt grotendeels af van of u bereid bent ergens heen te vliegen of dat u liever geld bespaart en rijdt, fietst of treint. alles heeft natuurlijk voor- en nadelen.Ervan uitgaand dat je een eigen auto hebt, is autorijden meestal de goedkoopste optie en geeft je de meeste flexibiliteit, omdat je onderweg plaatsen kunt stoppen en kunt blijven waar je maar wil, omdat je niet hoeft te vertrouwen op vliegtuigen openbaar vervoer of taxi’s om te verplaatsen. Het nadeel is dat je mogelijk niet zo ver kunt reizen en dat u mogelijk parkeerkosten in je budget moet opnemen. En wees eerlijk als je bereidt bent te vliegen kan je verder en ook naar het buitenland.

3. Factor (reis)tijd
Mijn grootste advies is om rekening te houden met reistijd wanneer je bedenkt hoe lang je wilt dat je reis is. Als je slechts 2 uur van huis rijdt, kunt u gemakkelijk slechts 1 dag vrij nemen en toch veel in het weekend passen. Maar als je ergens op 5 uur afstand vliegt, is een 4-daagse reis waarschijnlijk logischer. Ik raad aan om te beslissen waar je heen wilt en uit te zoeken hoe lang het duurt om daar te komen (en weer thuis). Daarna kunt je beginnen met het boeken van de reis.

4. Voorbereiden
Als je eenmaal hebt besloten waar je heen wilt en hoe je daar komt, is het tijd om een beetje huiswerk te doen. Doe wat onderzoek naar waar te verblijven (beste buurten, beste deals, etc.) en wat er te doen is op de bestemming en leuke eettentjes. Hou bij het overwegen van je verblijf rekening met zaken als hoe gemakkelijk het is om daar te parkeren of hoe beloopbaar het is dingen die je wilt zien / doen. Regel is hoe dichter bij een centrum hoe duurder. Soms is het de moeite waard om een beetje extra te betalen om op een zeer centrale locatie te verblijven, je wilt niet de helft van je tijd aan openbaar vervoer of in taxi’s besteden op zo’n korte reis! En als het gaat om dingen om doen, raad ik aan om eerst een lijst te maken van jullie must-do’s en vervolgens de dingen die je zou willen doen / zien als je tijd over hebt.

5. Boek je hotel of airBnB vooraf
Hoewel veel reizigers graag rekening houden met flexibiliteit en spontaniteit in de reisplannen, is de waarheid dat een lange weekend niet echt super flexibel hoeft te zijn. Je hebt niet echt de tijd om te zoeken naar een locatie tijdens een reis die misschien maar 3 of 4 dagen duurt. Daarom raad ik aan om al je accommodatie van tevoren te boeken. Hou er bij het overwegen van accommodatiemogelijkheden rekening mee dat je niet tot hotels hoeft te beperken. Je kunt ook kijken naar B & B’s / pensions, Airbnb-verhuur, campings, enz. Waar je verblijft is grotendeels gebaseerd op waar je heen gaat en wat voor soort reiziger je bent, maar ik raad je aan je verblijf zo dicht als mogelijk te boeken bij ‘de actie’ (of die actie nu een stadscentrum of een strand is) die jullie zoeken. Hoe ver van tevoren u boekt, hangt volledig af van waar / wanneer je reist, maar meestal vindt je de beste tarieven als je minimaal een paar weken van tevoren boekt.

6. Plan elke dag van je weekendtrip
Zoals ik hierboven al zei, is een lange weekendtrip niet echt bedoeld om super flexibel te zijn. Dus om het meeste uit zo’n korte reis te halen, raad ik aan om voor elke dag van je reis een globaal plan te bedenken. Dit kan iets zijn dat je schetst voordat je van huis gaat, of het kan iets zijn dat je op dag 1 van uw reis doet zodra je op de bestemming aankomt (wij wachten soms tot we aankomen, zodat we dingen kunnen plannen rond de weersvoorspelling. Je hebt al je onderzoek gedaan en je hebt je lijstje met dingen die je wilt doen / zien, stel dan een losse reisroute’s samen die tijd maximaliseert. Om dit te doen, moet je rekening houden met zaken als openings- / sluitingstijden en hoe ver zitten zaken van elkaar af. Hoe reis je op je plek van bestemming, wij maken eigenlijk altijd gebruik van Uber, deelfietsen of deelauto’s. Dit is lekker makkelijk te gebruiken, als je dit wil doen, kijk dan even vooraf wat er voor nodig is, vaak een creditcard en een apje downloaden.

7. Plan dingen die je wel doen vooraf
Als er iets is dat je absoluut wil doen en waar je weekendtrip vanaf hangt en dus 100% weet dat je dit MOET DOEN tijdens je weekend, boek dit vooraf. Geloof onsje hebben teveel teleurstellingen meegemaakt, waarbij zaken niet door konden gaan omdat het vol of dicht was. Dit zorgt voor zo een onbevredigend gevoeld. Wil je eten in een specifiek bekroond restaurant? Reserveren. En als je naar een grote stad gaat, overweeg dan om vooraf een pas te kopen waarbij je dingen kunt bezoeken. Dan hoef je je geen zorgen meer te maken als je er eenmaal bent.

8. Neem alleen het hoognodige mee
Dames je hebt echt geen 17 verschillende outfit’s nodig voor een lang weekendtrip! Pak één outfit per dag in, samen met lekkere comfortabele wandelschoenen. Zorg ervoor dat je op de juiste manier inpakt voor je bestemming (rekening houdend met zowel de weersvoorspelling als de cultuur), maar ga niet over de top. Dit is vooral belangrijk als u tijdens uw lange weekend vliegt. Het heeft geen zin om tijd te verspillen aan het stallen van bagage of extra te betalen voor bagage. Pak alleen handbagage in, zodat je gelijk kunt doorgaan met je weekendtrip zodra je aankomt.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven