Het lezen van deze blog kost je 6 minuten

The land of thousand smiles

Of je nu maar even hebt of genoeg tijd onthoud: Thailand is een groot land en biedt een grote verscheidenheid aan bestemmingen. Van de wereldstad Bangkok tot de bergachtige natuurwonderen in Noorden en de relatief ongerepte stranden in het zuiden. IThailand heeft voor elk wat wils. Om thailand te bezoeken heb je als je minder dan 30 dagen blijft geen visum nodig. Vanuit Amsterdam ben je in ongeveer 11 uurtjes in Bangkok.

1. Check het weer

Thailand kent twee seizoenen die van grote invloed zijn je reis en wat je wil gaan doen. Zomer van oktober tot mei, het is dan bloedheet, wachttijden zijn exorbitant lang en alles is twee keer zo duur. Tip: Als je met een beperkt budget naar Thailand reist en je wilt zo min mogelijk uitgeven, plan dan je reis tussen mei en oktober. Dit is het moessonseizoen en wanneer dus de meeste regen valt. Het minder perfecte weer betekent dat je goedkoper reist, minder wachttijd hebt en goedkopere deals op hotels en vluchten. Het is nog steeds warm 30 graden, maar een fikse regenbui van 4 uur kan zomaar je dag verpesten. Wij zijn in augustus geweest en hebben maar 2 buien gehad van maximaal een uur.

2. Drink geen kraanwater

Het kraanwater van Thailand is niet veilig om te drinken. Als je niet je vakantie op de wc wil doorbrengen doe je dit niet! Tip Pak in plaats daarvan een dopper en vul deze bij je hotel of de waterdispensers op straat, die veilig zijn, deze staan aangegeven. Gebruik van de dispensers kosten maar een paar Baht (1 baht is ongeveer 2 cent) en je kunt maar een liter tegelijk vullen dus verspil je geen water. Het is ook een goed idee om geen fruit en groenten te eten die met kraanwater zijn gewassen. Dit is namelijk de nummer 1 oorzaak waarom veel mensen tijdens hun reis ziek worden.

3. Rij niet op olifanten!

Nog maar een paar jaar gelden stond het rijden op een olifant op ieders bucketlist voor Thailand. Sinds een aantal jaar weten wij uit rapportages hoe deze dieren worden mishandeld. Het is dus een activiteit die je koste wat het kost moet vermijden. Zeker als je met een schoon geweten terug wil reizen.

Tip Wil je olifanten zien? Gelukkig zijn er in het noorden van Thailand olifantenreservaten die deze dieren redden uit toeristenkampen en ze de kans geven om een natuurlijk leven te leiden. Doe je het op deze wijze, dan kun je naar huis gaan, wetende dat je geld heeft bijgedragen aan het behoud en het welzijn van deze wezens en niet een industrie die ze fysiek en mentaal kwelt.

4. Koop een simkaart ter plaatse

Ik kan het niet te vaak zeggen. Koop geen simkaart op Schiphol en hoewel je in de meeste bars, restaurants, winkels en hotels in Thailand gemakkelijk wifi kunt vinden, ( tip) is het toch een goed idee om een lokale simkaart te kopen zodra je aankomt. Je kunt een toeristenpakket voor 40 dagen krijgen met 3 of 6 GB voor tussen de $ 15 en $ 25! Een kleine prijs om ervoor te zorgen dat je altijd verbonden bent.

5. Koop muggen spray lokaal.

Je bent ingeënt voordat je vertrok, maar toch zijn muggen overal in Thailand, vooral tijdens het natte seizoen. Als je eenmaal bent aangekomen, kun je je kansen om gebeten te worden verkleinen door je te bedekken tussen zonsondergang en zonsopgang. Pak een shirt met lange mouwen en een lange broek in die je ’s nachts kunt dragen. Tip Koop je muggen spray ter plaatse dit werkt veel beter dan onze muggenspray.

6. Lands eer lands wijsheid (omgangsvormen)

  • In Thailand wordt het hoofd beschouwd als het belangrijkste lichaamsdeel. Raak een Thai niet op zijn hoofd aan; het wordt als zeer onbeleefd en aanstootgevend   beschouwd.
  • Met je voeten naar een persoon of een afbeelding van Boeddha of de koning te wijzen, wordt gezien als hoogst onbeschoft.
  • Respect is een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur. Je stem verheffen en boos worden op de lokale bevolking brengt je nergens.
  • Het is in strijd met de wet om negatief te spreken over de koninklijke familie. Als je wordt betrapt op het bekritiseren van de monarchie, kun je een serieuze gevangenisstraf krijgen. 
  • Als je van plan bent een van de prachtige tempels van Thailand te bezoeken, moet je de juiste kleding hebben. Het wordt als respectloos beschouwd om te verschijnen in kleding die veel huid vertoont en je mag niet naar binnen. Zonde!

Scroll naar boven