5 Kostenbesparing tips voor je roadtrip door Amerika

american, flag, usa
Wie houdt er niet van een roadtrip
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

 Een roadtrip door door de USA wie droomt daar niet van? En wees eerlijk wie houdt er nu niet van de mogelijkheid om geld te besparen? Nou wat is er mooier dan deze twee te combineren!

Toch kan reizen in Amerika, behoorlijk duur zijn en aardig oplopen in kosten. Maar niet met de juiste strategie. Wij (klik hier) hebben deze strategie de afgelopen 20 jaar geperfectioneerd. En denk je dat deze strategie echt Nederlands is? wedden van niet, ik heb jaren in de VS gewoond en weet uit ervaring, dat als de Amerikaan geld kan besparen, dan zal hij het doen.

Wij verblijven gemiddeld 4 weken in de VS als wij een roadtrip maken, wil je weten hoe wij dit kunnen doen en bekostigen?

1. Plan je trip vooruit

Als je je aansluit bij de massa roadtrippers, is de beste manier om geld te besparen plannen, plannen en plannen. “Doe onderzoek van tevoren en maak een schatting van wat je aan reiskosten wil uitgeven. Het begint bij ons dus lang van te voren met pen en papier, dan excel en dan op het web. Waar gaan we heen, wat willen we zien en wat willen we uitgeven. Het klinkt oer Hollands, maar is Amerikaanser dan je denkt!

roadtrip usa planning
Reizen is plannen en budgetteren

2. Zoek naar gratis activiteiten. 

Als je wat onderzoek doet, zul je zien dat er vaak gratis activiteiten in de omgeving zijn. Bekijk de agenda’s van een gemeenschap om te zien wat er in die stad gebeurt terwijl je daar bent. Maak een  wandeling om vertrouwd te raken met je bestemming. Musea in de VS hebben vaak een ‘pay what you can’ dag één keer per week en hebben soms korting op de toegang na een bepaald tijdstip van de dag. En ook zijn er veel musea die gratis zijn. Het Smithsonian in Washington is uren plezier en volkomen gratis. 

Loveexploring is de website voor gratis musea in de VS.

rail yard, rail, historic
Leuke streekmusea hoeven echt niets te kosten

3. Boek hotelkamers met een keuken of magnetron

Hoewel sommige mensen tijdens hun vakantie misschien niet graag koken, vinden wij het niet erg om op onze kamer te ontbijten. Sterker nog wij houden er van ons als locals te gedragen. Niks dure hotels, maar locaties, waar mensen vaak langer verblijven, voer voor leuke gesprekken, leuke mensen ontmoeten en vriendschappen te sluiten. Wij hebben nu een breed netwerk aan leuke mensen waar wij inde VS op kunnen terugvallen als we in de buurt zijn!

Homestay, is je huis weg van thuis. Betaalbaar verblijven en toch een huiselijk gevoel. Extra tip, boek deze niet ver van te voren, maar rij er tegen een uur of 4 langs. Er is dan vaak ruimte over, zodat je tegen een lage prijs meerdere dagen kunt verblijven. Wij betalen vaak niet meer dan $ 60,- voor 3 dagen.

Lunch is bij ons het oer Hollandse pakketje brood en een lekkernij bij de supermarkt.  Wij zijn gemiddeld niet meer dan 6 dollar p/p kwijt aan een lunch. En eten dit op the American way, picknick style!

Dinner eten we het liefst uit, maar vragen dan altijd aan local waar zij dit doen. Ga vooral voor 6 uur, dan eet je bijna altijd goedkoper. Ooit van couponing gehoord? vraag een local gerust eens naar waar je leuke deals kunt krijgen. Wedden dat je met een leuk verhaal en een nieuwe kennis weer thuis komt? Retailmenot is de place voor leuke deals!

4. Bezoek boerenmarkten en locale shops

Boerenmarkten verlagen vaak de prijs van hun voedsel tegen het einde van de dag. Als je winkelt in lokale winkels, kunt je de lokale keuken proeven zonder de prijs van een restaurant te hoeven betalen. Je eet hier de meest geweldige gerechten, graag klaargemaakt waar je bij staat. En wedden dat je een enorm vaag verhaal er gratis bij krijgt! Wij zweren hierbij en zeker omdat je hier het pure Amerika leert kennen. Niet het gelikte niet het dure, maar het echte pure Amerika.

The 10 best, is de site om mooie en leuke markten te vinden.

 
market, fruits, selection
Het leuke is het shoppen

Ben je van plan om meerdere nationale parken te bezoeken,  of meerdere bekende attracties in je stad van bestemming te bezoeken? Je  kunt vaak besparen door een pas te kopen.

De National Park Service (NPS) en veel nationale of regionale parkverenigingen zullen je een jaarkaart verkopen tegen een prijs die gelijk is aan een paar toegangsprijzen. De NPS-jaarpas kost bijvoorbeeld $ 80, maar de toegangsprijzen voor het park voor Bryce Canyon, Arches en Zion zijn elk $ 35. Raak alle drie in één roadtrip en je pas heeft zichzelf nu terugbetaald. En nu komt het allermooiste, deze pas is een jaar geldig en mag door twee mensen gebruikt worden. Wij verkopen hem voor de helft als we terug zijn. Wij blij en de personen aan wie wij hem verkocht hebben. Win/win dus….

Een cityPASS biedt vaak een gereduceerd tarief als u van plan bent om veel van de belangrijkste attracties in een stad te bezoeken.  Senioren en kinderen komen mogelijk in aanmerking voor gratis passen of passen met een verlaagd tarief.

Probeer de strategie van Travelsat50 eens rustig uit, jouw portemonnee zal je dankbaar zijn. Als je deze tips niet kent en wel geprobeerd hebt en ze waardeert, geef ons dan een dikke duim omhoog. En volg ons op Instagram, Pinterest voor meer verhalen en foto’s.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven